Lodjaus

Lodjaus on eräänlainen luontopolku jossa vihjeiden, kartan ja kompassin avulla etsitään maastosta lodjuja (laatikoita) Lodjauksen juuret ulottuvat 1850-luvun Lounais-Englantiin, jossa ensimmäinen lodju piilotettiin dartmoorelaiseen maastoon. Dartmooren kansallispuistossa on nyt noin 20.000 lodjua, Lodju on piilotettu johonkin maastollisesti kiinnostavaan paikkaan ja lodjua etsitään piilottajan antamien määritteiden, arvoitusten, runojen tai tarinoiden antamien johtolankojen perusteella. Näiden mukaan etsijä (lodjaaja) päättelee kartalta lodjun sijainnin.

Teljän Latu on valmistellut Järilän Majan maastoon Lodjaus polun, jonka nimi on JÄRILÄN VUOREN HIISI. Esimmäinen lodjaus-polkumme on tasoltaan HELPPO, varsinkin henkilöille joille maasto on entuudestaan tuttu. Järilän Majan ilmoitustaulun lähellä on postilaatikko jossa on muutama laminoitu kartta ko.alueelta ja ohjeistus Järilän vuoren Hiisi. Ota vapaasti laatikosta kartta ja ohjeet ja kokeile lodjujen etsintää. Palauta kuitenkin lopettaessasi kartta ja ohjeet laatikkoon seuraavaa yrittäjää varten.

Ennen kun lähdet Lodjaamaan tarvitset alueen kartan, ohjeistuksen, kompassin, muistivihon ja kynän sekä jonkun verran suunnistustaitoa.